Publications
 

2004-2006

  • Warczok, J.; Ferrando, M.; López, F.; Güell, C. (2004) Concentration of apple and pear juices by nanofiltration at low pressures, Journal of Food Engineering, 63(4), pp 63-70.

  • Pashova, V.; Güell, C.; López, F. (2004) White Wine Continuous Protein Stabilization by Packed Column, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52(4), pp 1558-1563.

  • Pashova,V., Güell,C., Pueyo, E., López-Barajas, M., Carmen Polo,M.C., López, F. (2004) White Wine Protein Stabilization by a Continuous Process Using a Packed Column, American Journal of Enology and Viticulture, 55(2), pp 195-198.

  • Pródanov, M.; Alonso, G.L.; Salinas, M. R.; Jiménez, L.; López, F.; Güell, C. (2004) La técnica de separación por membranas semipermeables y su empleo en la industria vinícola, Tecnología del Vino, nº 3, 35-47.

  • López, F. (2004) Tratamientos postfermentativos en la elaboración del vinagre, Tecnología del Vino, nº 5, pp 103-107.

  • López, F., Pescador, P., Güell, C., Morales, M.L., García-Parrilla, M.C., Troncoso, A.M. (2004) Industrial vinegar clarification by cross-flow microfiltration: effect on colour and polyphenol content, Journal of Food Engineering, 68, 133-136.

  • M. Ferrando, A. Rozek, M. Zator, F. López and C. Güell (2005) An approach to membrane fouling characterization by confocal scanning laser microscopy, Journal of Membrane Science, 250(1), pp 283-293.

  • Pachova, V., Ferrando, M., Güell, C., López, F. (2004) Adsorción de proteínas con óxidos metálicos en vino blanco, La Semana Vitivinícola, 3008, pp 1046-1049.

  • Warczok, J.; Ferrando, M.; López, F.; Güell, C.; Gieirszewska, M.; Kujawski, W. (2005) Concentración de soluciones de azúcar mediante procesos de separación por membranas. Pervaporación y ósmosis directa, Alimentación. Equipos y Tecnología Jul/Ago, 203, 74-79.

  • Pachova, V.; Salazar, F.; Achaerandio, I.; Güell, C.; López, F. (2005) Estabilización proteica de vinos en continuo, La Semana Vitivinícola, nº 3061, pp 1142-1150.

  • Güell, C.; López Bonillo, F.; Achaerandio, I.; Calviño, J.; Labbe, M.; García-Llobonadín, L. (2005) Efecto de las condiciones de conservación sobre la calidad del vinagre, Tecnología del Vino Mayo/Junio, nº 24, pp 67-71.

  • J. Warczok i C. Güell (2006) Aplicaciones de la separación por membranas en bebidas in Técnicas Avanzadas de Procesado y conservación de Alimentos, ISBN: 84-8448-363-0, 2006, pp 163-187.

  • J. Warczok, W. Kujawski, M. Ferrando, F. López and C. Güell, Concentration of viscous solutions by membrane contactors, Desalination, in press.

  • J. Warczok, M. Gierszewska, W. Kujawski and C. Güell, Application of osmotic membrane distillation to regeneration of spent sugar solution from osmotic dehydration, Separation and Purification Technology, in press.

  • J. Warczok, M. Ferrando, F. López , A. Pihlajamäki and C. Güell, Reconcentration of spent solutions from osmotic dehydration using direct osmosis, Journal of food Engineering, in press